• Proparty partyszervíz

  • Rendezvény kaszinó

  • Mobil koktélbár

  • Proparty - Bár-hol, bár-mikor!

  • Mobil kaszinó

Rendezvénykaszinó & koktélbár

KOKTÉLOK

Koktélok: A kedvenc ital épp annyit elárul egy férfiről vagy egy nőről mint az öltözéke vagy az autója. Ha valaki az italok világában jártas sok mindenre következtethet arról, hogy a vele szemben helyet foglaló úr vagy éppen hölgy milyen italt fogyaszt. A férfiak mellett a nők sem vetik meg az alkoholt, ízét azonban nem szeretik. Aranyszabály, hogy néhány erős koktél nagyobb hatást fejt ki, mint sok gyenge.

"Három koktél után az asztal alatt vagyok, négy után a házigazda alatt" 
(Dorothy Parker)

A röviditalokat alapvetően kétféle módon lehet fogyasztani. Az első a klasszikus Clint Eastwood-féle módszer: "straight, no bullshit", azaz tisztán, mindenféle hígítás és keverés nélkül. A második a kifinomultabb, de több csapdát magában rejtő út: a koktélok megfelelő módon való elkészítése és elfogyasztása. Basis, modifier, flavouring part - ez a triász ősidők óta a mixerek szentháromsága. A világ szinte összes koktéljának gerincét egyetlen - általában magas alkoholtartalmú - ital, a basis adja.

A hét legfontosabb ilyen alap a gin, vodka, whisky (mely italtól függően lehet skót whisky vagy amerikai whiskey), rum, konyak, tequila és a pezsgő. A modifier - gyakran valamilyen gyümölcslé, ásványvíz, tonik, kóla az alapot édes, gyümölcsös vagy száraz irányban befolyásolja, míg a flavouring part a koktél koronája, mely az utolsó csiszolást adja meg a nemes italnak. Flavouring lehet narancslikőr (pl. Cointreau), sherry, Campari, kávélikőr, Chartreuse, cseresznyés likőr (pl. Maraschino), Angostura, grenadin, Tabasco, só, bors, Worchestershire Sauce stb.


A bárnyelvezet lexikonja: Mint minden szakma a bármixereké is saját nyelvet használ. Az alábbiakban néhány kulcsszó olvasható laikus nyelvre lefordítva. Built in glas: azt jelent, hogy az italt a vendégpohárban készítették. Cobblerek: olyan hosszúitalok, amelyek mindig gyümölcsöt tartalmaznak, és általában pezsgővel, vagy szódával töltik ezeket fel. Coolerek: szomjoltó, enyhén édes hosszúitalok, amelyek az alkohol mellett mindig Ginger- ale-t tartalmaznak, mint feltöltő italt. Crusták: frissítő hosszúitalok, melyeket cukrozott szélű poharakban szolgálnak fel. Egg-Nogok: mindig tejet és tojássárgáját tartalmaznak. Fancy- Drinkek: fantáziaitalok, egyetlen feltétel, hogy maximálisan 6 cl alkoholt tartalmazhatnak. Fixek: nagyon nagy alkoholtartalmú hosszúitalok, melyeket kis tört jéggel töltött tumblerekben tálalnak. Pick-me-up: általában erősen fűszerezettek, szívesen adják macskajaj ellen. Pl: Bloody Mary. Swizzlek: trópikus hosszúitalok Rickeyek: Hosszúitalok limettából, cukorszirupból, alkoholból és szódából.Koktélbár bérlése rendezvényre,mixer bérlése,partiszervíz.

Tequila Sunrise