• Proparty partyszervíz

  • Rendezvény kaszinó

  • Mobil koktélbár

  • Proparty - Bár-hol, bár-mikor!

  • Mobil kaszinó

Rendezvénykaszinó & koktélbár

KOKTÉLOK

Koktélok: A kedvenc ital épp annyit elárul egy férfiről vagy egy nőről mint az öltözéke vagy az autója. Ha valaki az italok világában jártas sok mindenre következtethet arról, hogy a vele szemben helyet foglaló úr vagy éppen hölgy milyen italt fogyaszt. A férfiak mellett a nők sem vetik meg az alkoholt, ízét azonban nem szeretik. Aranyszabály, hogy néhány erős koktél nagyobb hatást fejt ki, mint sok gyenge.

"Három koktél után az asztal alatt vagyok, négy után a házigazda alatt" 
(Dorothy Parker)

A röviditalokat alapvetően kétféle módon lehet fogyasztani. Az első a klasszikus Clint Eastwood-féle módszer: "straight, no bullshit", azaz tisztán, mindenféle hígítás és keverés nélkül. A második a kifinomultabb, de több csapdát magában rejtő út: a koktélok megfelelő módon való elkészítése és elfogyasztása. Basis, modifier, flavouring part - ez a triász ősidők óta a mixerek szentháromsága. A világ szinte összes koktéljának gerincét egyetlen - általában magas alkoholtartalmú - ital, a basis adja.

A hét legfontosabb ilyen alap a gin, vodka, whisky (mely italtól függően lehet skót whisky vagy amerikai whiskey), rum, konyak, tequila és a pezsgő. A modifier - gyakran valamilyen gyümölcslé, ásványvíz, tonik, kóla az alapot édes, gyümölcsös vagy száraz irányban befolyásolja, míg a flavouring part a koktél koronája, mely az utolsó csiszolást adja meg a nemes italnak. Flavouring lehet narancslikőr (pl. Cointreau), sherry, Campari, kávélikőr, Chartreuse, cseresznyés likőr (pl. Maraschino), Angostura, grenadin, Tabasco, só, bors, Worchestershire Sauce stb.

Bővebben: Koktélok

BLACK JACK EREDETE

A Black Jack pontos születési helye elég homályos, de azt tartják, hogy legvalószínűbben a francia „chemin de fer”, vagy „French Ferme” nevű játékból alakult ki.
Mások azt állítják, hogy a Black Jack XVIII.század kezdetén működő francia kaszinókig eredeztethető vissza, ahol Ving- et-un- nak (hu-szon- egy) hívták. Az USA-ban az 1800-as évek eleje óta játszák bizonyíthatóan.
A játékot azért keresztelték Black Jack- nek, mert ha akkoriban a játékos első két kártyája Pikk Ász és Pikk Jumbó volt, akkor extra nyereményt fizettek neki.
Így miután a fontos pikk jumbó egyben fekete is volt (black) és jumbó is (jack) a Black Jack megszületett.
A szerencsejáték legális volt 1850 és 1910 között a vadnyugaton, majd Nevada állam bűncselekménnyé nyilvánította.

1931-ben Nevada újra legalizálta a kaszinóban történő szerencsejátékot és a Black Jack az egyik legnépszerűbb játékká vált, amely ráadásul a legjobb esélyeket nyújtotta a kaszinóban játszhatók közül. Európába a XX. Század elejére került vissza a tengeren túlról a játék.
A kaszinó legyőzhető-Ken Uston és Keith Taft története:
Ken Uston, mint matematika zseni 169-es IQ-val már 16 éves korában látogathatta a Yale egyetemet, diplomáját a Harvardon szerezte. Nem sokkal később a san francisco-i tőzsde alelnöke lett.

Bővebben: Black Jack eredete